Baptiste Planckaert dicht bij eindwinst Bingoal Cycling Cup 2019 - Bingoal Cyling Cup
Baptiste Planckaert dicht bij eindwinst Bingoal Cycling Cup 2019 - De Beker van België

Dankzij een tiende plaats in Koolskamp Koers, mag Baptiste Planckaert (Wallonie – Bruxelles) zich de nieuwe leider noemen in de tussenstand van de Bingoal Cycling Cup. Hij wipt opnieuw over Niki Terpstra, die vrijdag niet aan de start verscheen. “‘Het podium was weg, dan maar de leiderstrui proberen pakken’, dacht ik.”

“In de laatste twee rondes zat ik à bloc. Meer dan een tiende plaats zat er niet in. Ik zat nog alleen van mijn team in de kopgroep met o.a. Jakobsen, Nizzolo en Groenewegen”, aldus Baptiste Planckaert. “In de laatste vier kilometer dacht ik wel aan die leiderstrui. De eerste plaats was al weg (Steimle was al buiten schot, red.) en ook die drie erachter wellicht. ‘Als het dan niet meer voor het podium is, kan ik maar beter de leiderstrui proberen te pakken’, dacht ik.”

Opvallend: Planckaert zal met Wallonie – Bruxelles niet aan de start verschijnen van de slotmanche van de Bingoal Cycling Cup. “De ploeg gaat naar China en rijdt ook Parijs-Tours. En aangezien we maar 16 renners hebben… Ikzelf rijd Parijs-Tours. Als ik de eindwinst pak in de Bingoal Cup, zal ik het daar moeten vernemen.”

Ook al zal hij met zijn team niet aan de start van de Memorial Rik Van Steenbergen staan, Planckaert is dicht bij de eindzege in de Bingoal Cycling Cup 2019. Enkel een paar renners kunnen hem er nog van weerhouden winnaar van de Beker van België te worden. Niki Terpstra, Michael Van Staeyen en Adrien Petit bijvoorbeeld, mits zij genoeg punten sprokkelen in de slotmanche van de #BCC19. Terpstra heeft genoeg aan een plaats in de top tien, Van Staeyen moet al derde worden in Arendonk.

 

Klassement Bingoal Cycling Cup na 7 manches

1  (38 ptn.) Baptiste PLANCKAERT (Wallonie Bruxelles)
2  (33 ptn.) Niki TERPSTRA (Total Direct Energie)
3  (26 ptn.) Michael VAN STAEYEN (Roompot – Charles)
4  (24 ptn.) Adrien PETIT (Total Direct Energie)
5  (22 ptn.) Hugo HOFSTETTER (Team Cofidis)
6  (21 ptn.) Thomas BOUDAT (Total Direct Energie)
7  (21 ptn.) Piotr HAVIK (Beat Cycling Club)
8  (20 ptn.) Timothy DUPONT (Wanty – Gobert)
9  (19 ptn.) Dries DE BONDT (Corendon – Circus)
10  (18 ptn.) Oscar RIESEBEEK (Roompot – Charles)

 

Kernwoorden voor Baptiste Planckaert dicht bij eindwinst Bingoal Cycling Cup 2019