Baptiste Planckaert pakt eindzege Bingoal Cycling Cup 2019: “Een bewijs van mijn regelmaat” - Bingoal Cyling Cup
Baptiste Planckaert pakt eindzege Bingoal Cycling Cup 2019: “Een bewijs van mijn regelmaat” - De Beker van België

Baptiste Planckaert heeft de eindzege in de Bingoal Cycling Cup 2019 op zak gestoken. Een achtste plaats in de slotmanche, de Memorial Rik Van Steenbergen, volstond voor de renner van Wallonie – Bruxelles. Al werd het wel nog even spannend…

De Memorial Rik Van Steenbergen, de achtste en laatste wedstrijd van de Bingoal Cycling Cup 2019, was een prooi voor Dries De Bondt en Corendon – Circus. Het wedstrijdverslag en de top tien kan je hier terugvinden. Baptiste Planckaert werd achtste en sprokkelde zo voldoende punten om zijn eindzege in de Beker van België veilig te stellen. “Al scheelde het uiteindelijk niet veel”, wist ook Planckaert.

“We waren hier maar met z’n vijven, waaronder twee stagiairs”, doet Planckaert zijn wedstrijdrelaas. “Toen de kopgroep, met daarin sterke renners, drie minuten voorsprong had, wist ik dat het heel moeilijk zou worden. Onze stagiairs zijn dan beginnen rijden en hebben de kloof nog kunnen verkleinen. In de finale was het dan aan mij om koers te maken en te proberen zo dicht mogelijk te komen. Je weet nooit dat ze vooraan wat stilvallen. Alleen, die vier vooraan waren echt wel sterk.”

Met 46 punten in het eindklassement is Planckaert de verdiende winnaar van de Beker van België anno 2019. Een bewijs van zijn regelmaat, vindt hij het. “Alhoewel ik hier en daar een slechte wedstrijd heb gereden in de Bingoal Cycling Cup, is dit toch een bewijs van mijn regelmatig seizoen.”

Dit is de eindstand van de Beker van België 2019 na de Memorial Rik Van Steenbergen. Piotr Havik kwam na het maximum van de punten in de Gouden Kilometer en zijn derde plaats in Arendonk nog erg dicht bij. Ook Dries De Bondt maakte nog een sprongetje na zijn overwinning in de slotmanche.

1  (46 ptn.) Baptiste PLANCKAERT (Wallonie Bruxelles)
2  (43 ptn.) Piotr HAVIK (Beat Cycling Club)
3  (38 ptn.) Dries DE BONDT (Corendon – Circus)
4  (34 ptn.) Oscar RIESEBEEK (Roompot – Charles)
5  (33 ptn.) Niki TERPSTRA (Total Direct Energie)
6  (26 ptn.) Michael VAN STAEYEN (Roompot – Charles)
7  (24 ptn.) Adrien PETIT (Total Direct Energie)
8  (22 ptn.) Hugo HOFSTETTER (Team Cofidis)
9  (21 ptn.) Thomas BOUDAT (Total Direct Energie)
10  (21 ptn.) Tim MERLIER (Corendon – Circus)

 

Hieronder een overzichtje van de resultaten van Baptiste Planckaert in de Bingoal Cycling Cup 2019.

  • GP Marcel Kint: 4e
  • Circuit de Wallonie: 2e
  • Dwars door het Hageland: DNF
  • Halle – Ingooigem: DNF
  • Schaal Sels Merksem: DNF
  • Koolskamp Koers: 10e
  • Memorial Van Steenbergen: 8e

Kernwoorden voor Baptiste Planckaert pakt eindzege Bingoal Cycling Cup 2019: “Een bewijs van mijn regelmaat”