Dries De Bondt is de sterkste in Arendonk! - Bingoal Cyling Cup
Dries De Bondt is de sterkste in Arendonk! - De Beker van België

Dries De Bondt heeft de Memorial Rik Van Steenbergen op zijn naam geschreven. Het was voor de renner van Corendon – Circus zijn tweede overwinning in de Bingoal Cycling Cup! Hij bleef in Arendonk zijn ploegmaat Jimmy Janssens en Piotr Havik (Beat Cycling Club) voor. De eindwinst in de #BCC19 gaat naar Baptiste Planckaert (Wallonie – Bruxelles). 

Na zes jaar afwezigheid stond de Memorial Rik Van Steenbergen voor het eerst weer op de wielerkalender, ditmaal met start in Beerse en aankomst in Arendonk. Al vroeg in de wedstrijd scheurde zich onder impuls van Corendon – Circus een kopgroep af van dertien renners. Daarachter verbrokkelde het peloton. Uiteindelijk kwamen verschillende achtervolgende groepjes samen in een grote groep op een respectabele afstand van de leiders.

Het ging hard vooraan en de kopgroep werd langzaamaan uitgedund tot er vier renners overbleven op het lokale circuit in Arendonk: Dries De Bondt en Jimmy Janssens van Corendon – Circus, Piotr Havik van Beat Cycling Club en Oscar Riesebeek van Roompot – Charles. De achtervolgers hadden dan al een paar minuten van hun achterstand goed gemaakt, maar de kloof dichten zat er niet meer in. De winnaar zat vooraan.

In de beklijvende slotkilometers toonde De Bondt zich het meest aanvalslustig. Een eerste keer werd hij nog gecounterd door Havik, maar bij zijn tweede poging, onder de vod, was het prijs. Zo reed hij solo naar de overwinning in Arendonk, zijn tweede zege dit jaar in een wedstrijd van de Bingoal Cycling Cup nadat hij eerder ook al Halle – Ingooigem had gewonnen.

Baptiste Planckaert was voor de Memorial Rik Van Steenbergen al bijna zeker van het eindklassement in de Bingoal Cycling Cup 2019. Enkel Piotr Havik of Michael Van Staeyen konden hem die eindzege nog afsnoepen. Het werd nog even spannend toen Havik in de Gouden Kilometer de volle buit nam, maar uiteindelijk verzekerde Planckaert zich met een 8ste plaats nog relatief eenvoudig van de eindwinst. Een bekroning van zijn prima seizoen met een waaier aan ereplaatsen.

De volledige wedstrijduitslag kan je terugvinden op deze pagina. Hieronder de top tien, met maar liefst vijf renners van Corendon – Circus, dat de wedstrijd domineerde.

1 Dries DE BONDT (Corendon – Circus)
2 Jimmy Janssens (Corendon – Circus)
3 Piotr HAVIK (Beat Cycling Club)
4 Oscar RIESEBEEK (Roompot – Charles)
5 Tim Merlier (Corendon – Circus)
6 Stijn Steels (Roompot – Charles)
7 Rick Ottema (Metec TKH)
8 Baptiste PLANCKAERT (Wallonie Bruxelles)
9 Otto Vergaerde (Corendon – Circus)
10 Paul Taebling (LKT Team Brandenburg)

 

Kernwoorden voor Dries De Bondt is de sterkste in Arendonk!