Dries De Bondt wint Halle – Ingooigem (opnieuw): “Mijn vreemdste zege ooit” - Bingoal Cyling Cup
Dries De Bondt wint Halle – Ingooigem (opnieuw): “Mijn vreemdste zege ooit” - De Beker van België

Dries De Bondt (Corendon – Circus) heeft voor de tweede keer in zijn carrière Halle – Ingooigem op zijn naam geschreven. Dat deed hij na een chaotische slotfase met een massale val in volle sprintvoorbereiding. “Dit is door de omstandigheden mijn vreemdste en makkelijkste zege ooit”, zei hij na de wedstrijd. 

Halle – Ingooigem is een wedstrijd waar traditioneel gesprint wordt om de overwinning. Ook dit jaar leek een massasprint in de maak… tot binnen de laatste rechte lijn Davide Martinelli van Deceuninck – Quick-Step Cycling team vol op Lasse Norman Hansen van Corendon – Circus knalde. Dat gebeurde bovendien helemaal vooraan, waarin heel wat renners gehinderd werden en de vaart in het peloton weg was.

Enkele renners ontsnapten aan de val en sloegen een kloofje op de rest. Onder hen Dries De Bondt, die de sprint zou aantrekken voor teamgenoot Team Merlier. Ook Piotr Havik van Beat Cycling Club zat goed vooraan en kon de val vermijden. Het gat dichtrijden op De Bondt, die er als een speer vandoor ging, lukt niet meer voor de Nederlander. Achter hen snelde Philippe Gilbert nog naar een verdienstelijke podiumplek. Maar de winst was voor De Bondt, naar eigen zeggen zijn meest bizarre en makkelijkste zege uit z’n carrière.

Aan de kop van het klassement in de Bingoal Cycling Cup verandert er weinig. Niki Terpstra, die met zijn team Total Direct Energie niet aanwezig was in Halle – Ingooigem, blijft met 33 punten leider voor Baptiste Planckaert (Wallonie – Bruxelles). Voor een volledig wedstrijdverslag kan je terecht op de websites van onze mediapartners. Hier de rechtstreekse links naar de verslagen:

 

“Ik hoorde ze vallen achter mij”

“We hebben met de ploeg geprobeerd om in één ruk naar voor te gaan”, doet de 27-jarige De Bondt zijn verhaal. “Dat is goed gelukt. We kwamen perfect gepositioneerd op het stuk waar de wind vol op de kant stond. Lasse (Norman Hansen) trok daar fenomenaal door tot onder de boog. Daar ging hij van de kop af en zou ik de sprint op gang trekken voor Tim (Merlier), waarop Lasse in botsing kwam met Martinelli. Die gingen jammer genoeg, maar gelukkig voor mij, samen tegen de grond. Maar dat wens je niemand toe natuurlijk.”

“Ik hoorde ze vallen achter mij. Ik wilde weten of Tim nog in mijn wiel zat, maar zag niemand toen ik omkeek. ‘Wat moet ik nu doen?’, dacht ik. Ik had er nog veel opzitten omdat ik net de sprint zou aantrekken. Ik ben dan volledig mijn kans gegaan. Ik had meteen een gat. Ik zag Piotr (Havik) hangen op twintig meter of zo. Ik dacht ‘die mag er niet bijkomen, want dan ben ik geklopt.’ Ik kon het makkelijk houden tot op de meet. De vreemdste en makkelijkste overwinning uit mijn carrière door de omstandigheden”, aldus een dolgelukkige De Bondt.

 

Foto: Kramon

 

Kernwoorden voor Dries De Bondt wint Halle – Ingooigem (opnieuw): “Mijn vreemdste zege ooit”