Favoriet Fabio Jakobsen wint GP Monseré: “Ik voelde geen druk” - Bingoal Cyling Cup
Favoriet Fabio Jakobsen wint GP Monseré: “Ik voelde geen druk” - De Beker van België
Fabio Jakobsen en Deceuninck – Quick-Step verschenen als absolute topfavorieten aan de start van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré en maakten zondag die favorietenrol ook helemaal waar. De Nederlandse spurtbom sprintte met gemak naar de zege in Roeselare. “Druk heb ik niet gevoeld, wel een gezonde spanning.” 
De schrik voor het weer – felle wind en hevige regenbuien – zat er dik in bij de renners voor aanvang van de openingswedstrijd van de Bingoal Cycling Cup 2020. Toch zat de koers al vrij snel op slot toen een groepje vroege vluchters vrijgeleide kreeg van het peloton. Zij bouwden een voorsprong uit van net geen vijf minuten op het lokale circuit, tien rondjes van net geen 20 kilometer. Lionel Taminiaux (Bingoal – Wallonie Bruxelles) hield het al snel voor bekeken in de kopgroep, waardoor Justin Wolf (Bike Aid) en Jens van den Dool (Metec – TKH) er een koppeltijdrit van moesten maken.
In het laatste wedstrijduur ging Wolf er alleen van door voorin en werd in het peloton een versnelling hoger geschakeld onder impulsen van Deceuninck – Quick-Step en Bora – Hansgrohe, twee van de drie WorldTour-teams aan de start in Hooglede. Toen de hergroepering een feit was, achtte Piotr Havik (Riwal Readynez) zijn moment gekomen. Hij won de sprintjes in de Gouden Kilometer maar werd uiteindelijk weer ingerekend door het jagende pak. De teammaats van Fabio Jakobsen zorgden in de slotkilometers voor een perfecte lead-out en de Nederlandse kampioen maakte het onbedreigd af in de sprint, gevolgd door een tweetal van Circus – Wanty Gobert, Timothy Dupont en Alfdan De Decker.
“Ik voelde geen druk vandaag, wel een gezonde spanning”, verklaarde Jakobsen na afloop van de wedstrijd in de interviewtent. “Als de hele ploeg zich zo opoffert voor jou is het fantastisch om het daarna af te maken. Ik was gefocust. Zeker van de zege ben je nooit, maar ik wist dat ik mijn team moest volgen en vanaf 200 meter voor de meet vol moest sprinten. De jongens hebben me goed van voor gehouden, ik was nog relatief fris. Ik ben erg blij met deze overwinning!”
Jakobsen en The Wolfpack hadden bovendien een extra motivatie om goed te presteren in de GP Monseré: Onze hoofdsponsor Deceuninck is een van de wedstrijdsponsors en bovendien woont onze CEO Patrick Lefevere ook in de buurt. We wilden daarom echt goed presteren. Met drie overwinningen en een paar ereplaatsen kan ik tevreden zijn met mijn seizoensstart. Normaal zou ik nu Tirreno – Adriatico rijden, maar die gaat helaas niet door. Daardoor verplaats ik mijn volgende doelen naar Nokere Koerse en de GP Denain.”
Bekijk hier de volledige uitslag van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré 2020.
Foto: Kramon

Kernwoorden voor Favoriet Fabio Jakobsen wint GP Monseré: “Ik voelde geen druk”