GP Jean-Pierre Monseré afgelast om veiligheidsredenen - Bingoal Cyling Cup
GP Jean-Pierre Monseré afgelast om veiligheidsredenen - De Beker van België

Graag hadden we hier een leuke terugblik op de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré gelpaatst met wedstrijdbeelden, reacties en de eerste tussenstand van de Bingoal Cycling Cup. Helaas werd het slechte weer van zondag, meer bepaald de wind, de grote spelbreker. Zodanig zelfs dat de wedstrijd uiteindelijk geannuleerd werd. Samen met de lokale organisatie (vzw De Mandelzonen) hebben wij er als overkoepelende organisatie alles aan gedaan om de wedstrijd toch nog te laten doorgaan. Tot in overleg met de politiediensten en de UCI-commissarissen werd besloten dat een afgelasting de enige correcte beslissing was. De veiligheid van renners, volgers en toeschouwers, die te allen tijde moet primeren, kon immers niet meer gegarandeerd worden.

Al ’s ochtends aan de start in Aalter leek het er al op dat de wind wel eens een belangrijke factor zou kunnen zijn. Na overleg tussen de organisaties, UCI en politiediensten werd toen eerst beslist om de start te verplaatsen naar Roeselare en om de wedstrijd in te korten tot 7 (daarna 6) lokale ronden. Na contact met de meteorologische diensten bleek immers dat er zich plaatselijk rukwinden tot 100 à 120 km/u zouden kunnen voordoen. Op het plaatselijke circuit zouden weersontwikkelingen beter opgevolgd kunnen worden en indien nodig ook sneller ingegrepen kunnen worden. Bij de verkenning van het circuit rond Roeselare werd echter snel duidelijk dat het risico te groot was. Her en der was er al (lichte) schade door de wind en lagen er obstakels op de weg.

In Roeselare werd dan kort voor de al uitgestelde start (14.00 u.) opnieuw na intern overleg beslist om de wedstrijd af te gelasten omwille van veiligheidsredenen. Via onderstaande links kan u meer lezen over deze beslissing, met uitgebreide reacties van de organisatoren.

Kernwoorden voor GP Jean-Pierre Monseré afgelast om veiligheidsredenen