Jannik Steimle na winst in Koolskamp: “Mijn ploeggenoten schreeuwden me naar de overwinning” - Bingoal Cyling Cup
Jannik Steimle na winst in Koolskamp: “Mijn ploeggenoten schreeuwden me naar de overwinning” - De Beker van België

Niet Dylan Groenewegen of een van de andere topsprinters aan de start ging zondag met de overwinning lopen in Koolskamp Koers, wel de jonge en nog onbekende Duitser Jannik Steimle. “Het is een ongelooflijke week geweest voor mij”, aldus de stagiair van Deceuninck – Quick-Step.

“Dit scenario had ik niet in gedachten voor de wedstrijd,” gaf Jannik Steimle probleemloos toe na zijn onverwachte overwinning in het Kampioenschap van Vlaanderen. “We wilden voor de sprint gaan met Fabio (Jakobsen, red.). Ik heb me volledig leeggereden voor hem en hem uit de wind gehouden. In de slotronde zei hij: ‘Ga alleen!’ ‘Waarheen?’, dacht ik.

“Ik viel ook niet echt aan. Ik reed op kop en het gat werd stilaan groter. ‘Ga’, riepen ze door de radio. Maar het was nog acht kilometer voor de meet. ‘Steimle, je bent fucking sterk. Ga voor de overwinning! Ga, ga!’, riepen mijn ploeggenoten. Uiteindelijk pakte het goed uit. Zij stuwden me naar de zege. In de laatse kilometer stonden m’n benen werkelijk op ontploffen. Maar toen ik de aankomst zag, keek ik achterom en had ik zelfs nog tijd om te vieren.”

Steimle is sinds augustus stagiair bij Deceuninck – Quick-Step en tekende er onlangs een profcontract. “Een dag nadat Patrick (Lefevere, red.) me een tweejarig contract gaf, won ik mijn eerste wedstrijd voor de ploeg. Nu mijn tweede. Het is een ongelooflijke week geweest voor mij, als een droom. Ik wist dat ik sterk was, maar je moet altijd toch wat geluk hebben ook. Misschien dat mijn naam nu iets bekender is in het wielerwereldje.”

De 23-jarige Duitser rijdt dit seizoen nog de Münsterland Giro in eigen land, de Eurométropole Tour en de Tacx Pro Classic, alvorens een korte break in te lassen. Daarna begint hij met The Wolfpack aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we ongetwijfeld nog meer zullen horen van deze hardrijder.

 

 

Kernwoorden voor Jannik Steimle na winst in Koolskamp: “Mijn ploeggenoten schreeuwden me naar de overwinning”