Klassement

Puntenbarema algemeen individueel klassement

Punten: 16-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 voor de eerste 15 renners in de uitslag van elke wedstrijd. Het algemeen individueel klassement wordt opgemaakt door optelling van de punten behaald in elke wedstrijd. In geval van ex-aequo wordt rekening gehouden met het grootste aantal eerste plaatsen en eventueel tweede en derde plaatsen. Als er dan nog steeds een ex-aequo is, zal de uitslag van de laatste wedstrijd doorslaggevend zijn.

De leider in het algemeen individueel klassement is verplicht om de leiderstrui in ontvangst te nemen tijdens de podiumceremonie. De leiderstrui mag echter niet gedragen worden tijdens de wedstrijden.

Tussensprints

In elke wedstrijd zijn er 3 tussensprints, waarbij punten worden toegekend aan de eerste 3 renners. De punten worden toegevoegd aan het algemeen klassement. De eerste 3 renners krijgen respectievelijk 3-2-1 punten.

Opmerking

Aangezien de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré, de eerste wedstrijd op de kalender van de Bingoal Cycling Cup 2019, werd afgelast omwille van stormweer, wordt het algemeen klassement opgemaakt op basis van de overige 7 manches.

1  (38 ptn.) Baptiste PLANCKAERT (Wallonie Bruxelles)
2  (33 ptn.) Niki TERPSTRA (Total Direct Energie)
3  (26 ptn.) Michael VAN STAEYEN (Roompot – Charles)
4  (24 ptn.) Adrien PETIT (Total Direct Energie)
5  (22 ptn.) Hugo HOFSTETTER (Team Cofidis)
6  (21 ptn.) Thomas BOUDAT (Total Direct Energie)
7  (21 ptn.) Piotr HAVIK (Beat Cycling Club)
8  (20 ptn.) Timothy DUPONT (Wanty – Gobert)
9  (19 ptn.) Dries DE BONDT (Corendon – Circus)
10  (18 ptn.) Oscar RIESEBEEK (Roompot – Charles)