Koolskamp Koers krijgt met Jannik Steimle verrassende winnaar - Bingoal Cyling Cup
Koolskamp Koers krijgt met Jannik Steimle verrassende winnaar - De Beker van België

Koolskamp Koers, het Kampioenschap van Vlaanderen, heeft een verrassende winnaar gekregen: Jannik Steimle, een 23-jarige stagiair van Deceuninck – Quick-Step. Dylan Groenewegen, de winnaar van vorig jaar, werd derde. Met Timo Roosen mocht ook een tweede renner van Jumbo – Visma mee op het podium. 

Drie renners kozen voor de lange vlucht op het parcours van Koolskamp Koers: Guillaume Seye (Beat Cycling Club), Jonas Koch (CCC Team) en Ylber Sefa (Tartelleto – Isorex). Zij fietsen een maximale voorsprong van bijna 7 minuten bij elkaar. In het peloton heel wat klinkende namen: Mark Cavendish, Adam Yates, Max Walscheid, André Greipel, Fabio Jakobsen, Tim Merlier… Ga zo maar even door. Een koninklijke massasprint kondigde zich aan.

Het verwachte wedstrijdpatroon werd echter doorprikt toen op vier rondes van het einde door hevige zijwind en onder impuls van enkele sprintersteams het peloton in verschillende waaiers brak. Uiteindelijk vormde zich een eerste groep van een dertigtal renners, de grote groep daarachter was eraan voor de moeite. Vooraan werden de drie bijgehaald door de omvangrijke kopgroep, vanwaaruit verschillende ontsnappingspogingen werden ondernomen. Toch kwam alles bij het ingaan van de laatste ronde weer samen vooraan.

Jannik Steimle probeerde het vervolgens alleen. De Duitser had nog maar net een profcontract ondertekend bij The Wolfpack en rijdt de jongste weken op een wolk. Een groepje met drie, Jonas Rickaert, Timo Roosen en waakhond Pieter Serry, kwam nog in de buurt van Steimle. Vooral Jumbo – Vismarenner Roosen, die kwam net tekort om Steimle bij te benen. De overwinning was dus voor verrassend de Duitser, die knap stand hield in de slotkilometers. Dylan Groenewegen sprintte seconden later naar een derde plaats. Klik hier om de volledige uitslag te bekijken.

 

Kernwoorden voor Koolskamp Koers krijgt met Jannik Steimle verrassende winnaar