Parcours Schaal Sels Merksem aangepast na verzuchtingen peloton - Bingoal Cyling Cup
Parcours Schaal Sels Merksem aangepast na verzuchtingen peloton - De Beker van België

De 94ste editie van de Schaal Sels Merksem kende een turbulente start. Na afloop van de eerste ronde hielden renners en ploegleiders halt om een aantal onveilige punten in het parcours aan te kaarten. De organisatoren hielden rekening met de verzuchtingen van de renners, pasten de omloop aan en kortten de wedstrijd in. Na een verder probleemloos verlopen koers won de Italiaan Attilio Viviani de massaspurt op de Merksemse Bredabaan, voor onze landgenoten Timothy Dupont en Michael Van Staeyen.

Dat de renners na een eerste rondje door Merksem en Ekeren opmerkingen hadden over het parcours viel niet in dovemansoren bij organisator Ben Simons: “We deden dan ook meteen onze uiterste best om tegemoet te komen aan hun wensen. Begrijpelijke verzuchtingen, bovendien. Want de klemtoon in het peloton is de laatste tijd meer dan ooit – terecht, wat mij betreft – op de veiligheid gaan liggen. We deden vooraf onze uiterste best om het parcours zo veilig mogelijk te maken, maar dat volstond in dit geval in de ogen van de renners niet.”

Dus werd de omloop op drie punten gewijzigd. Twee smalle passages werden geschrapt en een ‘chicane’ werd uit het parcours gehaald. Zeer tot tevredenheid van renners en ploegleiders, dus volgde er een nieuwe start. “En een probleemloze wedstrijd”, benadrukt Nick Nuyens namens de Bingoal Cycling Cup. “Achteraf hoorde ik alleen maar positieve commentaren bij alle actoren. En dat is maar goed ook. Want uiteindelijk dienen we allemaal hetzelfde belang: de wielersport op een zo goed mogelijke manier in de aandacht brengen. Als organisatoren zijn de renners de belangrijkste spelers in het hele vertoon: dat hebben we in de Schaal Sels nogmaals bewezen.”

 

 

Kernwoorden voor Parcours Schaal Sels Merksem aangepast na verzuchtingen peloton