Reacties na het Circuit de Wallonie: “Tactisch hebben we sterk gereden” - Bingoal Cyling Cup
Reacties na het Circuit de Wallonie: “Tactisch hebben we sterk gereden” - De Beker van België

Thomas Boudat boekte in het Circuit de Wallonie een mooie zege voor zijn team Total Direct Energie. “Tactisch hebben we een erg sterke wedstrijd gereden”, zei de Fransman. Hieronder vind je zijn volledige reactie, net als die van de nummers twee, drie en vier.

 

Thomas Boudat, winnaar van het Circuit de Wallonie

“Tactisch hebben we erg sterk gereden. We zaten steeds mee in de ontsnapping. Daardoor was het aan andere teams om achter ons te rijden en konden we mannetjes over houden in de finale. Ik zou de sprint rijden, want ik was hier de rapste van de ploeg. We wisten natuurlijk niet dat het tot een sprint zou komen, hoe lang de vluchters zouden standhouden.”

Thomas Boudat reed diep in de finale samen met ploegmaat Anthony Turgis het gat dicht op de drie leiders, Niki Terpstra, Baptiste Planckaert en Oscar Riesebeek. Zo reden vooraan plots drie renners van Total Direct Energie richting de meet in een groepje van vijf! “Anthony en ik hadden allebei goede benen, dus zeiden we tegen elkaar “waarom proberen we het niet?” Zo hoefde Niki vooraan niet meer te rijden en kon hij het rustig aan doen.

Niemand volgde ons, dus kwamen we alleen bij de vluchters. We waren in de meerderheid en dus was het makkelijk om de wedstrijd uit te spelen. We moesten enkel anticiperen op een eventuele aanval van de andere twee. Niki hield daarom een oogje in het zeil in laatste positie. We zijn uiteindelijk beloond voor ons manoeuvre want we hebben de wedstrijd gewonnen.”

 

Baptiste Planckaert, nummer twee en de nieuwe leider in de Bingoal Cycling Cup

“Ik rijd erg regelmatig, maar zou dat met plezier omwisselen voor een overwinning. Die mankeert nog. De wedstrijd zelf was wel leuk. Het was een hele dag lang koers, een beetje zoals een kermiskoers. Toen we met z’n drieën weg waren, dacht ik dat we het tot het einde zouden volhouden.

Toen die twee van Total Direct Energie er plots bij kwamen vooraan en er dus drie van de vijf voor hetzelfde team reden, wist ik dat het moeilijk zou worden. Ik weet niet wat ik anders had kunnen doen. Demarreren kon ik onmogelijk doen met die drie erbij.”

 

Niki Terpstra, nummer drie en ploegmaat van de winnaar

“Het was mooi om te zien”, zei hij bij Wielerflits.be. “We waren erg gemotiveerd. Het was belangrijk dat er geen ontsnapping wegreed zonder renners van onze ploeg erbij. Het is daardoor de hele dag koers geweest. In de finale pakte dat goed uit voor ons.”

 

Oscar Riesebeek, viel net naast het podium

“We waren als enige ploeg met z’n allen in die groep van 35. Dat zegt veel over de positieve ingesteldheid van onze koers. Jammer dat we geen podium haalden, want het is een van de beste koersen die we al gereden hebben. Het had fijn geweest om de ploeg daarvoor te kunnen belonen. Met drie was er wel nog iets mogelijk geweest. Maar toen staken Turgis en Boudat over, twee rappe mannen.”

 

Foto’s: Kramon

 

Kernwoorden voor Reacties na het Circuit de Wallonie: “Tactisch hebben we sterk gereden”