Terpstra blijft leider in tussenstand, Van Staeyen klimt naar plaats drie - Bingoal Cyling Cup
Terpstra blijft leider in tussenstand, Van Staeyen klimt naar plaats drie - De Beker van België

Hoewel hij niet aan de start stond van de Schaal Sels Merksem, blijft Niki Terpstra (Team Total-Direct Energie) leider in het tussentijdse klassement van de Bingoal Cycling Cup, met nog steeds één punt voorsprong op Baptiste Planckaert (Wallonie Bruxelles). Michael Van Staeyen (Roompot – Charles) klimt dankzij zijn derde plaats in Merksem naar een eveneens derde plaats in de tussenstand.

Door de afwezigheid van Niki Terpstra in Merksem kon Baptiste Planckaert de leiderstrui overnemen van de Nederlander na de Schaal Sels, de zesde manche van de Bingoal Cycling Cup. Hij moest dan ‘enkel’ in de top vijftien finishen. Planckaert had er ook een doel van gemaakt – net als de wedstrijd proberen te winnen met zijn team – maar reed niet uit en wipt dus ook niet over Terpstra.

Ook Dries De Bondt en Hugo Hofstetter konden, mits winst, nog aan de leiding komen van de Bingoal Cycling Cup, maar zelfs een ereplaats zat er voor hen niet in zondag. Zo blijft Terpstra leider met 33 punten, ééntje meer dan de 32 van Planckaert en 7 meer dan de 26 van Michael Van Staeyen. Van Staeyen maakt dankzij zijn podiumplek een sprongetje in de tussenstand, net als Timothy Dupont (vijfde). Nog twee manches te gaan in de Beker van België en we weten wie zich definitief de eindwinnaar van de Bingoal Cycling Cup mag noemen.

 

De top tien van het klassement na de Schaal Sels Merksem ziet er zo uit:

1  (33 ptn.) Niki TERPSTRA (Total Direct Energie)
2  (32 ptn.) Baptiste PLANCKAERT (Wallonie Bruxelles)
3  (26 ptn.) Michael VAN STAEYEN (Roompot – Charles)
4  (21 ptn.) Thomas BOUDAT (Total Direct Energie)
5  (20 ptn.) Timothy DUPONT (Wanty – Gobert)
6  (19 ptn.) Dries DE BONDT (Corendon – Circus)
7  (19 ptn.) Hugo HOFSTETTER (Team Cofidis)
8  (18 ptn.) Oscar RIESEBEEK (Roompot – Charles)
9  (18 ptn.) Lionel TAMINIAUX (Wallonie Bruxelles)
10  (17 ptn.) Piotr HAVIK (Beat Cycling Club)

 

Kernwoorden voor Terpstra blijft leider in tussenstand, Van Staeyen klimt naar plaats drie